Tilbage til forsiden

Booker til spillestedet Tobakken

Spillestedet Tobakken søger en ambitiøs og fremsynet booker, der skal sætte den kunstneriske kurs og være med til at gøre spillestedet til et af landets største og mest toneangivende

Ansøgningsfristen er overstået – det er ikke længere muligt at søge stillingen.

Tobakken i Esbjerg skal være et af Danmarks mest toneangivende, spændende og velbesøgte spillesteder, og nu søger Musikhuset Esbjerg – organisationen bag Tobakken – en booker, der skal stå i spidsen for at indfri de store ambitioner.

Bookeren får det kunstneriske ansvar for spillestedets koncertprogram og skal sikre, at Tobakken tiltrækker de største danske artister, internationale profilnavne og et stort antal koncertgæster – og at spillestedet samtidig dyrker det smalle, det skæve og det nye.

Tobakken åbner i første fase den 1. august 2024. Som booker skal du fra dag et i gang med at lægge programmet for Tobakkens tre scener, så spillestedet i midten af 2025 kan slå dørene fuldt op for et nysgerrigt og koncertelskende publikum. Du får altså afgørende indflydelse på den kunstneriske profil for Danmarks nye, markante rytmiske spillested.

I programlægningen vil du være i tæt dialog med både Musikhuset Esbjergs direktør, som du refererer direkte til, og et internt programudvalg. Derudover vil et eksternt musik- og scenekunstråd få til opgave løbende at inspirere og udfordre programlægningen. Medlemmer af musik- og scenekunstrådet udpeges i løbet af 2024 af musik- og scenekunstforeninger i Esbjerg Kommune.

Dine opgaver som booker

Som booker på Tobakken bliver dine vigtigste opgaver

  • At sikre, at de største og mest betydningsfulde danske musikere bookes til Tobakken
  • At sikre, at det nationale vækstlag og skæve og smalle kunstnere af høj kunstnerisk kvalitet præsenteres på Tobakken
  • At sikre, at internationale musikere af høj kvalitet og relevans bookes til Tobakken
  • At skabe optimale rammer for lokale, upcoming artister, der skal have mulighed for at optræde på Tobakkens scener, og gennem musik- og scenekunstrådet at sikre et frugtbart samarbejde med det lokale musikalske foreningsliv
  • At udvikle koncepter og formater for koncerter, festivaler, mv., der kan tiltrække en bred vifte af publikummer – også publikummer, der ikke har for vane at gå til koncerter i Esbjerg

Hvem er du?

Bookeren får en nøglerolle i skabelsen af Tobakken, og vi leder derfor efter en kandidat, der har solid erfaring og de helt rette kompetencer, og som samtidig har mod til at kaste ud sig i den store og spændende opgave, det er at skabe Danmarks nye, markante spillested i samspil med resten af Tobakkens team.

Vi forventer, at du har en solid erfaring fra musik- og/eller koncertbranchen, måske som booker, agent, promotor eller spillestedsleder. Du har sikkert et stort netværk i det danske musikmiljø og gode kontakter til såvel store og etablerede som mindre og uafhængige koncertaktører. Du er visionær, nysgerrig, og interesserer dig lige så meget for morgendagens stjerner som dem, der allerede er det.

Tobakken skal være et spillested med en stærk lokal forankring, som kræver at du som booker involverer dig i Esbjerg og det lokale musikmiljø. Vi forventer, at du bosætter dig i Esbjerg Kommune, at du er fuldt dedikeret til stillingen, og at din arbejdsplads er på Tobakken – når du altså ikke er ude og researche på nye kunstnere, mødes med agenter eller på andre måder er i marken i Tobakkens tjeneste.

Tobakken – en del af Musikhuset Esbjerg

Musikhuset Esbjerg indgik den 27. maj 2024 en aftale med Esbjerg Kommune om at drive det rytmiske spillested Tobakken fra og med den 1. august 2024.

Musikhuset Esbjerg er en erhvervsdrivende fond, der gennem 27 år har været det toneangivende kulturhus i Sydvestdanmark. Huset præsenterer hvert år omkring 200 kulturarrangementer og har årligt omkring 80.000 betalende publikummer.

Musikhuset Esbjergs organisation består aktuelt af 24 fastansatte medarbejdere og omkring 60 timelønnede medarbejdere, der er tilknyttet café- og teknikafdeling. I forlængelse af overtagelsen af det rytmiske spillested forventes staben i løbet af 2024 og 2025 at blive udvidet med yderligere fem-seks faste medarbejdere samt en række timeansatte medarbejdere.

På Tobakken, der har til huse i Esbjergs gamle tobaksfabrik og ligger fem minutters gang fra Musikhuset, er det muligt at lave koncerter for op til 1.350 publikummer. Dermed er Tobakken et af de spillesteder i Danmark, der har den største kapacitet. Udover Store Sal råder Tobakken over Lille Sal, der har en kapacitet på 200 publikummer, og en caféscene med en kapacitet på 140 publikummer.

Der sigtes mod, at Tobakken opnår status som regionalt spillested i 2029.

Det praktiske

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Torben Seldrup, direktør for Musikhuset Esbjerg og Tobakken, på ts@mhe.dk eller 51 27 51 00.

Der er tale om en fastansættelse. Løn forhandles efter kvalifikationer.

Ansøgning, CV og andre relevante dokumenter sendes til tn@mhe.dk senest den 16. juni 2024. Ansættelsessamtaler afholdes løbende.

Tiltrædelse: 2. september 2024.